Snelliusstraat 16
3846 BT
Harderwijk
© 2023 Jozua AanhanwagensAlgemene voorwaardenSitemap

Verkoop aanhangwagens in eerste kwartaal fors gegroeid

 
Het herstel in de verkoop van aanhangwagens zet door. Zowel de verkoop van nieuwe als gebruikte exemplaren is in het eerste kwartaal van 2015 fors gestegen vergeleken met de eerste drie maanden van 2014. 
 

Dat blijkt woensdag uit cijfers van BOVAG en RDC Centraal Bureau Mobiliteit Informatie.

De eerste drie maanden van dit jaar werden 4.026 nieuwe aanhangers verkocht. Dat is 9 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De afzet van gebruikte aanhangwagens steeg nog sterker met 14 procent, naar een totaal van 2.144.

Volgens BOVAG lijkt de dalende lijn die in 2009 na het uitbreken van de financiƫle crisis werd ingezet, definitief te zijn doorbroken. Het herstel werd vorig jaar ingezet. Toen viel in de verkoop van de aanhangwagens voor het eerst in jaren weer een flinke plus te noteren.

Vertrouwen

"Het toont aan dat het vertrouwen van aannemers, hoveniers, klusbedrijven en andere mkb'ers weer toeneemt. Na jarenlang de kat uit de boom te hebben gekeken, slaan zij nu weer aan het investeren", concludeert BOVAG.

Maar de brancheorganisatie geeft aan dat er nog een lange weg te gaan is wat hen betreft. Voor de crisis werden op jaarbasis circa 25.000 nieuwe aanhangers verkocht. Vorig jaar waren dat er bijna 16.000.

Terug naar overzicht.

452